Cikiből cuki falikép

2017. augusztus 25. 06:39 - lookbear

Fecskesirató fali ékesség olcsó piaci képből

fe01.jpg

Szeretem a fecskét, ezt a tenyérnyi, élettel megtöltött madarat, melynek borsóméretű szíve úgy dübörög a mázas fekete tollruha alatt, akár a jól megrakott kályhában a lángoló tűzifa búgó hangja. Nincs bőröndje, nem visz magával semmit Afrikába. Kerozin helyett legyekből és más szárnyas bogarakból készít "madárüzemanyagot", ami a fellegekben tartja apró testét. Augusztus végén egyre többször köröznek a kékben, szedelőzködnek, gyakorlatoznak, búcsúzkodnak, majd egy napsütéses szeptemberi reggelen egy utolsó megbeszélést tartanak a dróton és délutánra már nyomtalanul eltűnnek. Nekem ilyenkor ér véget a nyár és magamban fecskebúcsúztatót mormolok őszköszöntőnek. A Cikiből cuki sorozat őszi évadának első darabja egy vásári bóvli, egy "szuperromantikus" tájkép. A piacrománcos nyomtatott képet jócskán megtépázva, átalakítottam fecskebúcsúztató képpé.

Éljen az élet, éljen a fecskesirató!

fe02.jpg

A fecskebúcsúztató képet mindaddig a falon kirakva tartom, amíg újra vissza nem jönnek a kedvenc madaraim. Tavasszal, mikor újra megérkeznek a kép lekerül a falról.

 

fe03.jpg

A vásárokban, piacokon vagy kínai boltokban mindenütt kaphatóak ezek a típusú képek. Hogy még romantikusabb legyen a hatás, arannyal kontúrozták a főbb részleteket a nyomaton. Ebben a formában biztosan nem tenném őket a falra, de egy kis átalakítással vállalható a piacromantika.

 

fe04.jpg

Fecskét fotózni nagyon nehéz feladat, szinte mindig mozgásban vannak, de azért néhanapján megpróbálkozom vele. A tucatnyi fecskés fotóm közül ezt a kettőt szeretem a legjobban.

 

fe05.jpg

A munkát azzal kezdtem, hogy szétszedtem a képet. Sajnos az eredeti műanyag keretet nem tudtam felhasználni a kép elkészítéséhez mert úgy lett összerakva, hogy ne lehessen szétszedni,  így egy régi, lomtalanításon talált vékony fakeretbe helyeztem át a leendő képet. Miután megoldódott a keretprobléma nekiláttam és megrajzoltam a fecskét egy papírra. Ezt aztán kivágtam és a sablont átrajzoltam a tájképre.

 

fe06.jpg

Az átrajzolt fecskét kivágtam a képből és félretettem. Nekiláttam a fecskekép hátterének az elkészítéséhez. Egy régebbi térképet használtam alapnak, amit hasonló célokra tettem félre. A kép üveglapját ráfektettem a térkép egy kiszemelt részére, ahol Afrika is található és körberajzoltam. A vékony térképpapír hátuljára ragasztó spray segítségével egy erősebb kartont ragasztottam, hogy biztos tartása legyen a felületnek.

 

fe07.jpg

A térképes alapra vékony ragasztó spray réteget fújtam és ráfektettem egy pauszpapírt. Így vágtam ki az egészet egyben. Ám az egy réteg pauszpapír nem homályosította el kellően a térképet, úgyhogy még egy pausz réteget tettem fölé. Így már olyan lett a hatás, amilyet szerettem volna az örök utazó fecskémnek.

 

fe08.jpg

 

Mint ahogy írtam, az eredeti keret silány és vékony anyagból készült így képtelenség volt újrahasznosítani. Az eredeti üveget eltettem azért, az használható lesz majd valami más ötlethez. A kép baloldali részén az eredeti papírvékony keret és a helyette választott léckeret látható. A fakeretet egyszerűen lefestettem világoskék Pentart matt akrilfestékkel, majd kicsit megkoptattam egy smirglivel és ennyi.

 

fe09.jpg

Végül elővettem a félretett fecske sziluettet és a hátuljára ragasztottam egy darab kétoldalú ragasztószalagot. Ezzel rögzítettem a térképes-pauszos alapra, majd rátettem az üveget és berámáztam az elkészült kompozíciót.

Ha tetszett az alkotásom, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr1712776078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.