Indigo Design Műhely

2016. április 26. 20:04 - lookbear

azin01.jpg

Úgy tavaly nyár elején egyik nagy kedvencemről írtam bejegyzést Arni Ratia és az általa teremtett Marimekko birodalomról. Kulcsár Gabriella akkor írt nekem  először mivel ő is nagy rajongója a finn dizájnnak mint jómagam. Pár hét múlva a beszélgetésből csomagküldés lett. Gabi küldött nekem igazi Marimekko kincseket én pedig küldtem neki igazi Lakbear kincseket. Az öröm a Jászságtól-Baranyáig érezhető volt. Ez az öröm a mai napig tart, és ebben az örömben immáron hárman osztozunk, Gabi azaz Zádori-Nagy Gabriella lakberendezővel, aki Kulcsár Gabival az egyetemi évek alatt ismerkedett meg. A két hölgynek nem oly régen indult a közös blogja. Lakberendezésről, DIY törekvésekről és minden olyanról, ami az otthonteremtéssel kapcsolatos. Ez nem más, mint az Indigo Design Műhely melynek létrejöttét már én is nagy kíváncsisággal vártam. Azt kell, hogy mondjam nem ért csalódás, az alkotópáros magabiztos ízlése egy olyan minőséget mutat be, amely követhető és követendő példa lehet, minden fészekhagyónak és fészekteremtőnek. A képeknél még mesélek róluk többet. Éljen az élet, éljenek a pécsi kékek!

azin02.jpg

Zádori-Nagy Gabriella lakberendező tervezte Kulcsár Gabi konyháját és együtt valósították meg. Így ír a lakberendezéshez fűződő viszonyáról a friss diplomás tervező:

"A lakberendezés iránti érdeklődésem talán onnan eredeztethető, hogy már kisgyerekként is szívesen lapozgattam anyukám Lakáskultúra magazinjait, hosszasan elidőzve egy-egy érdekesnek tűnő lakásfotón. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve a szobámat bármikor képes voltam átrendezni, a bútortologatástól és a falfestéstől már akkor sem riadtam vissza. Továbbá roppant módon foglalkoztattak az alaprajzok, elrendezések, a helyiségek kapcsolódása és viszonya a benne élőkhöz és ez a mai napig sem múlt el."

 

azin03.jpg

Kulcsár Gabi festett komódja amely egy versenyen első helyezést ért el. A komódról itt olvashattok, a versenyről pedig a Nemiskacat bloggerénél Szendrődi Enikőnél tudhattok meg többet.

 

azin05.jpg

"Megfogant és megszületett a kisfiam, akinek a súlyos betegsége minden eddiginél erősebben felébresztette bennem az életösztönt, amely először csak suttogta, majd egyre hangosabban kiabálta a fülembe, hogy az alkotás szabadság, a szabadság levegő, a levegő pedig élet."

Kulcsár Gabi így ír az alkotásvágyról az alkotásról mint gyógyszerről, mellyel teljesen egyet értek vele!

 

azin04.jpg

Néhány húsvéti tojás az alkotópárostól, melyeket még a tavaszi kezdéskor készítettek. Egyszerű és szép, dekupázs technikával készítették, Marimekko szalvétákból.

 

azin09.jpg

A képen Gabiék húsvéti ötletét láthatjátok, melyet a Marimekko leghíresebb mintája az Unikko (pipacs) ihletett. Mindez alatt pedig az én ajándékterítőm látható melyről itt olvashattok és láthattok többet.

 

aji01_blog.jpg

Kulcsár Gabi ajándékai nekem. Nagyon boldog voltam amikor meglepett ezzel a csomaggal, hiszen a Marimekko termékeket sajnos nem lehet nálunk kapni. Nem is nyúltam még hozzájuk, egyrészt azért mert sajnálom a textilt elvágni, másrészt mert jól ki szeretném találni mi legyen velük.

 

azin06.jpg

"Amióta az eszemet tudom, érdekelt a lakberendezés. Határozottan emlékszem, hogy kicsi koromban állandóan képzeletbeli szobák alaprajzait készítgettem, és fejben berendeztem őket. De nem csak a fejemben, a kezemmel is szerettem alkotni. Ezt a nagymamámtól örököltem, aki mindig kitalált valami érdekes dolgot, amikor nála voltam." 

Kulcsár Gabi nem csak a "fejében" alkot, hanem a valóságra is hívja a fejben megálmodottakat. Nyertes bútorán ez méltán lemérhető.

 

 

azin10.jpg

Zádori-Nagy Gabriella nemrégiben vált lakberendezővé, így ír az előzményekről:

"Azt hiszem a családom gyakorlatilag minden tagjára jellemző volt, hogy a foglalkozása mellé akár muszájból, akár kedvtelésből elsajátított innen-onnan némi tudást, gyakorlati készséget, hogy ezekkel felvértezve megoldja az eléje gördülő feladatokat.

 

azin21.jpg

azin19.jpg

azin11.jpg

"Szeretem a modern design vívmányait és a retrót, azonban az otthonunkban – amely alakítása épp folyamatban van és nem sietjük el – előszeretettel kreálok új berendezési elemeket, általában a lehető legegyszerűbb módon maradék anyagok felhasználásával, újrahasznosításával. A trendek, szabályok az otthonom és a személyes dolgaim tekintetében nem érdekelnek, ez az autonóm személyiségem önkifejezési terepe. Annyi vonalakban megállapítható, hogy korosabb (családi örökség és vásárban vett, vagy lomizott holmik) és egyszerű mai darabok egyvelege, színekkel és egyéni megoldásokkal megspékelve. Szeretem apránként egybefésülni ezt a sokféleséget, az Indigo Műhely blogján nemsokára poszt-sorozatot tervezek indítani erről a folyamatról."

 

 

 

 

 

azin22.jpg

Szeretem ahogyan Zádori-Nagy Gabi a retro bútorokat használja, egybe rendezi.

 

azin24.jpg

Régi és régi együtt, mégis új ízű.

 

azin20.jpg

azin16.jpg

A denevér maradhat, a lámpát kérném!

 

 

 Most lássuk a másik Gabi otthonát.

win02.jpg

Kulcsár Gabi szerelmetes színe a kék. Bár ez a szín elvileg hűvös hatású, mégis az otthon melege árad felénk. Gabinak nem csak a lakberendező Gabi barátnője segített újraálmodni az otthonát, hanem Batu-Weinber Anita lakberendező is akivel volt szerencsém nekem is együtt dolgozni, erről itt láthattok írást és képeket. Nagyon, nagyon szeretem Anita munkáit melyeket itt nézhettek meg.

 

win03.jpg

win06.jpg

win05_1.jpg

win01.jpg

 


azin07.jpg

Kulcsár Gabi a fotózás szerelmese is, lássunk néhány általa készített fotót és olvassuk mit ír erről.

"Főleg a képzőművészet és a fotóművészet mozgatta meg a szívemet és a fantáziámat. Amikor a kislányom megszületett, magam is elkezdtem fotózni. A mai napig imádom ezt a tevékenységet, bár teljesen amatőrnek tartom magamat. Ugyanez igaz az alkotótevékenység egyéb formáira is. Mindig csak apró fragmentumok születtek, bár egész életemben jelen volt valamilyen formában a kézműveskedés."

 

azin14.jpg

azin17.jpg

azin18.jpg

 

Gabinak van egy a szakmája által meghatározott oldala is. Kreativitása ott is megnyilvánul, hiszen nemrégiben jelent meg egy könyve a bookline gondozásában.

azin25.jpg

Gabi így ír erről:

"Sokáig zenéltem például, fuvoláztam, nagyon érdekelt az irodalom, majdnem magyar szakra is mentem, amikor végül egy hirtelen ötlettől vezérelve a jogi pálya mellett döntöttem. Harmadéven aztán úgy éreztem, hogy muszáj valami mással is foglalkoznom, ezért elkezdtem a pszichológia szakot is. Innentől kezdve párhuzamosan végeztem a két egyetemet, aminek az lett a vége, hogy kriminológus vált belőlem. Ez talán az egyetlen jogi segédtudomány, amelybe szervesen illeszkedik a pszichológia. A pécsi egyetemi lövöldözés hatására az iskolai ámokfutások lélektani és társadalmi összefüggéseit kezdtem el kutatni, ebből írtam a doktori disszertációmat, majd a könyvemet is."

 

azin26.jpg

...és így folytatja:

"A munkám során sokszor kerített hatalmába az az érzés, hogy valami mással is foglalkoznom kellene, valamivel, ami az életet ünnepli, nem pedig temeti. Sokáig az utazások jelentették számomra ezt az ellenpontot. A szüleimmel, a férjemmel és ösztöndíjak segítségével bejártam majdnem egész Európát, és olthatatlan étvággyal jártam múzeumról múzeumra, kiállításról kiállításra, magamba akartam szívni az alkotásokból felém áradó energia minden részecskéjét."

 

Már csak néhány életigenlő kép maradt hátra. Nagyon megszerettem őket, kívánok nekik egészséget, örömet és rengeteg alkotást. Lapozgassatok bele a blogjukba mert érdemes!

azin12.jpg

azin27.jpg

azin28.jpg

Hamarosan egy közös munkánkat is láthatjátok majd itt a blogon.

Ha tetszett az alkotásom, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr98661304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása