Industrial Kid avagy Belső Péter alkotásai

2016. február 01. 17:02 - lookbear

Lámpák bicikli alkatrészekből

abel01.jpg

Ma egy olyan alkotót mutatok be nektek, aki fantasztikus kreativitással és leleményességgel varázsol kerékpáralkatrészekből, lámpákat és más lakberendezési tárgyakat. Belső Péter története egy összecsukható bringa építésével kezdődött. Péter egy olyan vasparipára vágyott, amelyet tömegközlekedési eszközökön is könnyedén magával vihet, épített tehát egy összecsukható bringát magának. Az élet persze kanyarokkal teli, és Péter sem találta meg egyszerűen a saját útját. Lássuk mit mond ő, dióhéjban a pályájáról: „Budapesten születtem és nőttem fel. Az egész pályafutásom alakulása véletlenek láncolatának köszönhető. Voltam karikaturista, első és egyetlen könyvborítómat egy evangélikus hittankönyvhöz rendelték még 22 éves koromban. Tizenhét évnyi aktív edzősködés után felvételiztem a Testnevelési Egyetemre, ahol rekreáció-turizmusból diplomáztam. Tizennégy szép és nehéz hónapot töltöttem családostól Sopronban, ahol egy fogorvosi rendelő építését és piacra vezetését menedzseltem, valamint az arculatát is én terveztem. A rendelő honlapját Ausztriában beválogatták a külföldi fogászati oldalak TOP 100-as listájába 2011-ben és 2012-ben. Több más vállalkozás arculatának megtervezése után döntöttem úgy, hogy saját brand-et építek, és kedvenc időtöltésemhez, a kerékpározáshoz kapcsolódóan tervezek használati tárgyakat. Jelenleg Cegléden élek, és a tavalyi év végétől két üzlettárssal karöltve építjük a márka jövőjét.” Néhány év alatt Péter egyedi tervezésű lámpáiból egy saját kollekciót teremtett. A saját kollekció mellett azonban az egyedi igények is figyelmet kapnak. Lámpái sok esetben a tervező és a megrendelő közös munkája így az elkészült tárgy a vásárló alkotása is. Hogy az újra teremtett tárgyakkal mit szeretne kifejezni Péter, arról így ír: „A játékot. A mozgás szeretetét. Tisztelegni a régi mesteremberek előtt, akik maradandó tárgyakat alkottak, amikor még nem volt tömegtermelés.” Lássuk a mesteri alkotásokat, melyek egytől egyig különlegesek és maradandóak.

ab02.jpg

,

Az Industrial Kid lámpáinak fel és lekapcsolását a néhai bicikli fékjeivel lehet megtenni. Ezt Péter találta ki és az ő fejlesztése, szabadalommal védett.

 

 ab03.jpg

 

Ízlés szerint, úgy bizony. Csak rajtunk áll, hogy milyen típust választunk, és akár magunk is összeválogathatjuk a színeket.

 

ab01.jpg

Íme néhány árnyalat, melyek mindig megtalálhatóak az Industrial Kid palettáján. A gyerekek igényei is maximálisan figyelembe vannak véve Péter lápáinál.

 

abel02.jpg

Péter a lámpák mellett más lakberendezési tárgyakat is készít, mint például ezt a csodás bringa-trófeát.

 

abel04.jpg

Oda vagyok az olyan ötletekért, melyekben egyszerre van szellem és humor.

 

 

bel001.jpg

Az összecsukható biciklivel kezdődött a lámpás történet. A kerékpárról itt olvashatsz többet.

 

bel004.jpg

A réz újrahasznosítás – Európai Réz Intézet, 2015-ben kiírt versenyén Péter egy benzinégőből átalakított asztali lámpával nevezett. "A benzinlámpa projekt" közönségdíjas lett, bővebben itt olvashattok róla.

 

abel03.jpg

Egy különleges darab, mely nem asztali, hanem állólámpa.

 

 

bel04.jpg

Az Industrial Kid brand darabjai szép sorban csillognak egy kiállítás alkalmával.

 

 

 

bel005.jpg

Péter retro lámpákat is szívesen felújít, restaurál. De egyes darabok, kezdetben alapanyagként is szolgáltak a bringa lámpákhoz.

 

bel05.jpg

Bevetésen a bringa lámpa. A gyerekek nagyon szeretik ezeket a darabokat, sokan pont ezért keresik a vidám színvilágú lámpákat.

 

bel010.jpg

Személyes kedvenceim, Péter egyedi lámpái, melyekből csak egy van.

 

bel10.jpg

Egyik kedvencem a bicikli első villából készült vécépapírtartó, szellemes és szép.

 

bel013.JPG

Csodás mentaszínű darab, a kollekció számtalan színvariációval is szolgál. Saját magunk megtervezhetjük a színeket és alkatrészeket.

 

bel13.jpg

Egy asztalka, mely csövekből készült. Amikor Péternél voltam vendégségben személyesen is találkozhattam ezzel a klassz bútordarabbal.

 

bel15.jpg

Csodás lámpák, de ami mögöttük van az is KELL.

 

bel019.jpg

Sokadik kedvenc darabom ez a falióra.

 

bel19.jpg

Nem csak trófea, de bicikli tárolónak is alkalmas.

 

bel22.jpg

A versenykormányos egyedi darabok, nekem nagyon tetszenek. Mindegyik egy külön történet, egy külön világ.

 

bel26.jpg

Mintha mindig is lámpa lett volna.

 

bel23.jpg

Igazából nehéz a vásárló dolga, mert mindegyik gyönyörű. Nehéz eldönteni, melyik az az egy, amely majd az otthonunkba kerül.

 

bel28.jpg

Erről az óvodai székről így mesél Péter: Csak egy játék volt. A fiam óvodájában elhasználódnak a székek (lepattogzik a festék, hasad-törik a támla, meg az ülőke. Ez ki volt téve a kuka mellé. Hazahoztam, szétszedtem, a vázat újrafestettem. Aztán a kezembe akadt egy tábla plexi a műhelyben, és kipróbáltam. Az óvónőknek annyira megtetszett, hogy ha lenne kerete az óvodának, az összes széket ilyenre cseréltetnék.

 

bel30.jpg

Ismét egy fantasztikus ülőke melyet ugyancsak hazavinnék.

 

bel31.jpg

Talán ez a legszebb lámpája Péternek. Gyönyörű vintázs darab.

 

bel033.jpg

 A kollekció egy csodás kék darabja.

 

bel33.jpg

Egy az enyészettől megmentett, restaurált lámpa. Péter precízsége, ízlése és szakértelme egy ilyen darabon ugyanúgy látszik, mint bármelyik más alkotásán.

 

bel34.jpg

Nagy kedvencem az általam csak "fehér-versenynek" nevezett lámpa. Péter egy hasonlóval lepett meg amikor személyesen is találkoztunk.

 

bel35.jpg

Egy geodéziai eszköz és egy motorbicikli találkozásából született lámpa. Péter ezt a csodás darabot a HNA Design Studio Kft. számára készítette.

 

bel36.jpg

Péter munkáiba az a legszebb, hogy nagyon ügyel a részletekre. Ez a legtöbbet jelenti nekem, hiszen a részletek egysége, alkotja az egészt.

 

bel37.jpg

Gyönyörű az egyszerű fa, és a fémes felületek találkozása. Tökéletes az összhang.

 

bel38.jpg

Restaurált tárgyai közül ez a lámpa a kedvencem, így mesél róla Péter: A lámpa színe a világ legrégebbi, még üzemelő kerékpár gyártójának (Bianchi – alapította Edoardo Bianchi 150 évvel ezelőtt) a hivatalos színe, a celeste. Szorosan kötődöm az olasz kultúrához, idén már olasz bringával versenyzek, ez egy kis tisztelgés akart lenni az olasz bringakészítő mesterek előtt. Péter ugyanis rendszeresen jár kerékpár versenyekre.

bel39.jpg

 Amikor a műhelyébe beléptem, egyből otthon éreztem magam. Egyrészt mert rend volt nála, másrészt mert gondosan ügyel a rendszerezettségre. Mindennek megvan a helye, semmi nincs csak úgy lerakva valahova. Pont így van nálam is, mert jól dolgozni csak rendben lehet.

 

bel43.jpg

Személyes kedvencem ismét, a "fehér-verseny".

 

bel44.jpg

Darth Vader sem maradhat Industrial Kid lámpa nélkül.

 

bel48_httpindustrial_blog_hu.JPG

És végül egy az industrial.blog.hu számára készült lámpa melyről itt olvashattok többet.

Ha tetszett amit láttál, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr748341956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.