Ébredő karácsony

2015. december 17. 16:36 - lookbear

Saját karácsony, saját fával

ada1_blog.jpg

 

Hagyományos vagy elrugaszkodott, örök kérdőjel. Bár ez sosem kérdés, ha az ember alkot és egy örökmozgó bolybóra született. Gyerekkorom meghatározó élményeinek egyike volt a mozi, mely minden alkalommal ajándék és karácsony volt nekem. Különösen a valóságtól teljesen elrugaszkodó történetek hoztak lázba. Emlékképeim legélesebbjei a Csillagok háborúja epizódjai. Közben eltelt jó néhány év és az ébredő erő lézerkardnyi suhintásokkal sodort a galaxisban. Mára már tisztábban látom talán, hogy mi az ünnep, bár kétségtelen, a lézerkard fénye a legtisztább a világon. Az ünneplés mikéntje a mi sorsunk tükörképe, olyan amilyenek mi magunk vagyunk. Tökéletlen talán és épp ezért tökéletes. A ma látható alternatíva egy gyerek karácsonyfája, egy olyan gyereké, aki elhitte hogy minden megtörténhet. Így eshetett meg az is, hogy Darth Vader a gonoszság mögé bújt sebzett szív feloldozást nyerjen ünnepfaként. Holnaptól ismét a varázsos mozivásznakon láthatóak a csillagok, azok a csillagok, melyeknek fénye még mindig bevilágítja szívemet. Legyen a karácsony Grincs ami nincs, vagy éppen létezhetetlen Csillagharc , de legyen olyan amiben látszódunk mi is. Éljen az élet, éljen a galaxis!

 

ada2_blog.jpg

Hogy mi köze a karácsonynak egy távoli galaxishoz? Semmi, és mégis, mert az ünnep attól ünnep, hogy személyessé tehető.

 

ada3_blog.jpg

Idén az én karácsonyfám ismét újrahasznosított anyagokból készült, mint tavaly is. A Darth Vader-sisakfa nem egy botanikai növénynév, bár ez is fából van.

 

ada4_blog.jpg

A sisakfára illetve bele, csak két dísz került, a többiek idén máshol díszelegnek. Lássuk hogyan született maradékokból egy alternatív megoldás karácsonyra.

 

ada5_blog.jpg

Egy néhai fiók alja volt az alap, erre rajzoltam indigóval a sisak motívumot. A világhálón számos képet találhatunk Darth Vader jellegzetes fejfedőjéről.

 

ada6_blog.jpg

Miután dekopírfűrésszel kivágtam a formát és a szemek helyét, lesorjáztam a széleit. Mivel a sisakforma lesz a karácsonyfa teste, kellett törzs is. Ezt egy bolhapiacon talált kalaptartó szolgáltatta. A szemüregekbe egy-egy díszt terveztem, így kellett egy doboz is a fej mögé. A doboz egy tető nélkül kallódó farekeszből született újjá.

 

ada7_blog.jpg

Az összes alkatrész készen áll a festésre és a ragasztásra. Pentart matt akrilfestékeket használtam a fej-fa kifestésére, a talapzathoz és a doboz külsejére.

 

ada8_blog.jpg

Elkészült a front-rész, jöhet az összeszerelés.

 

ada9_blog.jpg

A dobozka belsejét Pentart dekor festékkel kentem le. Mivel egy lámpa is belekerül a dobozba, így fehér lett. Ez azért kellett, mert a világos szín megsokszorozza a lámpa fényét.

 

ada10_blog.jpg

Az expressz ragasztó nagyon erősen ragaszt, fa dolgok ragasztására is kiváló.

 

ada11_blog.jpg

Végül már csak a díszeket és a lámpákat kellett a helyére rakni. A karácsonyfadíszek képakasztó kampókra lettek függesztve, a biciklilámpa pedig egy bőrpántra lett csatolva. Fontos volt, hogy a behelyezett tárgyak kivehetőek legyenek, mert karácsony után is szeretném használni a sisak-fát. A dobozt egy vastag kartonból kivágott lapocskával zártam le.

 

Ha tetszett amit láttál, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr478179334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.