Wunderbaum project

2015. november 30. 16:21 - lookbear

M&A dekor és Lakbear karácsony

aw_1.jpg

A nyugati kultúrkör legfontosabb ünnepe a karácsony. Ma már számtalan kreatív megoldást találhatunk a világhálón, ezeket követni vagy kerülgetni hasztalan. Mikor az őszi szél összesodort engem Mercivel és Ancsával, tudtam, hogy ennek közös munka lesz a vége. A lányok végezték a szépészeti beavatkozás én pedig az alapot készítettem hozzá. A téma adta magát, mindhárman szeretjük ezt az ünnepet és mindhárman vonzódunk a leleményes megoldásokhoz. Egy autókban használatos fenyő alakú illatosító adta az ötletet. Sokszorosára nagyítva ez lett a mi karácsonyfánk. A megvalósításban fontos szempont volt az újrahasznosítás, a humor és az egyszerűség. E három hozzávalóhoz adtuk saját fűszereinket, így született a Wunderbaum projekt. Ancsáról és Merciről olvashattatok már az előző bejegyzésben. Közös munkánkról csak szépeket tudok mondani, bármilyen óhaj-sóhaj volt részemről, mindenben partnerek voltak. Egymás tisztelete és elismerése egy régi vágású, sajnos ma már elfeledett illemkódex alapelveit követték. Mi így köszöntjük a decembert, azt a hónapot mely egy egész évnyi gyöngyfűzés utolsó gyöngye. Éljen az élet, éljen a csodafa!

aw_2.jpg

A fenyőillat nem csak jelképesen, hanem igazából is belengi az enteriőrt.

 

aw_3.jpg

Minden szép, mondja ezt Andy Warhol, egyetértek vele!

 

aw_4.jpg

A közös fánk, nem csak odatámasztható valahová, hanem fel is akasztható. Úgy mint az eredeti autó illatosító is.

 

aw_5.jpg

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindhárman, MINDENKINEK!

 

aw_6.jpg

Kezdődjék a közös munka részletesebb bemutatása, íme.

 

aw_7.jpg

Mivel a fenyőfa alapjának elkészítése az én feladatom volt, keresnem kellett egy jó minőségű képet. Ezt felnagyítottam a kívánt méretre és lépésről-lépére körberajzoltam. Majd az egészet összeragasztottam, így állt össze a fa.

 

aw_8.jpg

A elő-sablont ráhelyeztem egy nagyobb kartonra, körberajzoltam majd tükröztem.

 

aw_9.jpg

Tükrözés után, megittam a sörömet és kivágtam az előrajzolt fát.

 

aw_10.jpg

Egy szétszedett rekamié hátlapja adta az alapanyagot. A többi megmentett faanyag még felhasználásra vár. Ezek a régi bútorok, ha nehézkes voltuk miatt nem is maradnak továbbra a lakásban, de alapanyagként kitűnőek. Érdemes ezeket szétszedve elraktározni, hiszen a faanyag roppant drága manapság.

 

aw_11.jpg

A körberajzolást követően, végigszaladtam egy szúrófűrésszel a vonalak mentén.

 

aw_12.jpg

A nehezen hozzáférhető íveknél Dremelt használtam, mely jól alkalmazható a szűk fordulatokban, de egyéb más aprólékos feladatokhoz is kiváló segédeszköz.

 

aw_13.jpg

Egy lyukfúró profillal kifúrtam a fenyő akasztójának a nyílását. Ide az istállóból lett műteremből megmentett kötél került. Így ez is "újrahasznos" lett, bár nem egy boci van a végén, hanem egy karácsonyfa.

 

aw_14.jpg

Az én szerepem ezzel befejeződött. Becsomagoltam a fát és futárral elküldtem a lányoknak az alapot. A csomag beutazta fél Magyarországot, mivel nem lakunk túl közel egymáshoz.

 

aw_15.jpg

"Love what you do" szeresd amit csinálsz. Ez szerintem mindhármunkra tökéletesen igaz. Ancsa és Merci székeit itt nézheted meg közelebbről.

 

aw_16.jpg

A lányok megtervezték a feliratot és egy szakemberrel megcsináltatták az öntapadós betűket. Ezt olcsón bárki elkészíttetheti akár itt is.

 

aw_17.jpg

Az alapra szép sorban kerültek fel a betűk.

 

aw_18.jpg

Amikor az összes betű felkerült a fenyőre, egy kis pihenő következett némi cicasimogatással egybekötve.

 

aw_19.jpg

Egy vizes bázisú fehér festékkel többször átgurították a lányok a felületet.

 

aw_20.jpg

Az öntapadós betűkön is átszaladt a henger, melyek a festék száradása után lekerülnek az alapról. Így a kitakart részek adják a feliratot.

 

aw_21.jpg

Végül nem volt más hátra, mint leszedegetni az öntapadós formákat. Ezzel elkészült a mi közös karácsonyfánk. Az elkészítés nem bonyolult, ha van kéznél egy barkácsoló segítő, hamar elkészíthetjük saját ünnepi dekorációnkat.

Ha tetszett amit láttál, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr638126820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.