Merci és Ancsa

2015. november 27. 16:06 - lookbear

Két nő, egy eset

ame01.jpg

Talán már sokan értesültetek róla, hogy készült egy könyv. A Nagy DIY Könyvről van szó, mely nem csak egy közös munka volt más alkotókkal, hanem lehetőség arra is, hogy számomra ismeretlen emberekkel is megismerkedhessek. Merci és Ancsa is itt került a látómezőmbe, bár a barátság későbbi levelezéseink útján alakult ki. Már az első találkozásunk alkalmával felfigyeltem rájuk, hallgattam, ahogy beszélgetnek, sztoriznak. A humorukat és a stílusukat első perctől fogva lebilincselőnek találtam, pedig fogalmam sem volt kik ők. Később utánuk néztem és azt kell, hogy mondjam a mai hazai alkotók egyik legeredetibb párosával hozott össze a sors. Merci így ír magukról: “Kb. 15 éve vagyunk barátok. Talán nem meglepő, ha azt mondom, a lakberendezés szeretete hozott össze bennünket. Elválaszthatatlanok vagyunk, mióta felismertük, mennyi közös van bennünk, olyannyira egy rugóra jár az agyunk, hogy az egyikünk elkezd egy mondatot, a másik befejezi. A szép tárgyak iránti rajongás, nálam gyerekkorban kezdődött. Anyám mindig arra tanított, hogy ne az aktuális divat, hanem a saját stílusom legyen mérvadó. Ösztönösen érzi, mit hova tegyen, mit mivel párosítson. Akár lakberendezésről, akár öltözködésről van szó. Nem tanultam lakberendezést, amit tudok, azt mind tőle örököltem. Ez arra is válasz, honnan jött ez a hobbi. Gyerekkorom óta “rendezgetek” ezt - azt, amióta az eszemet tudom ezt csináltam, ez érdekelt. Az aktuális trendek nem érdekelnek minket, biztos hatással vannak ránk is, de nem ez mozgat. Nem számít.” Bár alkotói stílusunk merőben eltér egymástól, mégis az életszemléletünk a humorunk újabb láncszemeket kapcsolt mindhármunk élet-nyakékére. Ma ezt a két gyöngyszemet szeretném nektek bemutatni. Éljen az élet, éljenek az igazgyöngyök!

ame02.jpg

A sokak által utált poliészter lakk bútorokat, Ancsa és Merci nem száműzi az általuk megálmodott enteriőrökből, mint ahogy én sem tenném, íme az első közös gyöngyszem közöttünk.

 

ame03.jpg

Parádés együttes. Merész, ugyanakkor harmonikus és lényegre tapintó. Girl Power!

 

ame004.jpg

Ancsa nappalijának padlója egyszerűen zseniális. A meglévő adottságokból kihozni a maximumot, na ez a művészet.

 

me01.jpg

Ki ne lenne itt szívesen gyerek? És a Cucc papírzsákok is tökéletesen passzolnak a stílushoz.

 

me02.jpg

A nappali, mely folyamatosan változik, mint a tulajdonosa is. A velünk együtt fejlődő, változó otthon nekem mindig nagyon emberi és szép.

 

me03.jpg

Karácsony M&A módra.

 

me04.jpg

Szinte monokróm, mégis él és élni hagy.

 

me05.jpg

Semmi fakszni, mégis nagyon extra.

 

me06.jpg

Nyugodtan keverhetjük a stílusokat és korokat. Lényeg, hogy mindig legyen kapocs közöttük. A fehér alapon körbefutó meggyleves szín, a szőnyeg-talapzattól a ventilátor lapátján át, megpihen a festményen egy keveset. Majd továbbszalad és újra a szőnyeg szálaiban cirkulál.

 

me07.jpg

Egy étkező, mely több mint egy hely, ahol le lehet ülni és enni. Figyeljük az összhangot régi és új között, melyeket a fehér szín köt bokrétába.

 

me08.jpg

Nyers téglafal mely natúr valóságával "S" kanyarral köszön a marhabőrnek.

 

me09.jpg

Lenyűgöz az M&A féle ritmika, mint egy örökzöld dallam. Igazi dallamtapadás!

 

me10.jpg

Egyszerű hétköznapi tárgyak, új helyzetbe hozva és rendezve nagyon is extra.

 

me12.jpg

Merci tatyó by Juditu!

 

me14.jpg

Ancsa nappalijában jól megfér egymás mellett a retro és a modern. Kiegészítik és felemelik egymást, majd közösen áradnak a nagy magyar folyón tovább. Cseppet sem tiszavirág életű az enteriőr.

 

me15.jpg

Nagyon szeretem, ahogy a meglévő adottságokkal egy új minőséget alkot Merci és Ancsa. Figyeljük csak a szokványos lábas-mosdót, vagy a konnektort a képek között. Az egész egy harmonikus és játékos egységgé olvad.

 

me16.jpg

Mint egy négysoros haiku, melyre egy könnyed macskalábnyom felteszi a pontot.

 

me17.jpg

Nem kell sok, csak az a kevés bírjon sok varázzsal.

 

me18.jpg

Megdöbbentően friss, pedig nem mai tyúk a virágtartó.

 

me19.jpg

Minden darabja a beállításnak, bolhapiacokról beszerezhető. Egy kis fantáziával a gordiuszi csomó láncfűrésszel bontható. Könnyed bébidoll ostorral.

 

me21.jpg

Családi darabok, ne dobd ki! Rendezd újra.

 

me22.jpg

Szász Endre munkái nem a kedvenceim, de így szeretem.

 

me23.jpg

Tényleg csak újrarendezés kérdése. Természetesen ehhez merészség és jóízlés is szükségeltetik.

 

me24.jpg

Botticelli Vénusza a szépség a szellem és az anyag, az eszme és a természet egyesülése. A képzőművészeti meghatározás az enteriőr részletre is tökéletesen igaz.

 

me25.jpg

Még Spongya Bob is kidőlt a látványtól, nem csodálom!

 

me26.jpg

Merci kislánya Emike. Szerintem nagyon jól érzi magát az M&A világában.

 

me27.jpg

Egyszerű, tiszta és átlátható. Mégis inspiratív és ötletelésre késztető.

 

me28.jpg

Még egy kép Ancsa konyhájáról, nagyon tetszik!

 

me30.jpg

Végül egy érdes hang okézza a látottakat, jó volt a lányoknál időzni.

Ha tetszett amit láttál, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr408118278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.