Téli fények, őszi falevelek

2015. november 21. 17:08 - lookbear

Decor clay, ősz búcsúztatóra

lev1.jpg

„Rázza az erdők színes rokolyáját a szél, dúdol is hozzá az öreglegény, öreges nótákat. No, még egyszer, szűzies nyírfák, nyárfák, maradi tölgyek. Sose halunk meg! Áll a búcsúbál az erdőn. Napok óta. Az őszi, hányaveti szél síposai újra megfújják a jajgató instrumentumokat. A fészekrejtő lombok táncra perdülnek, és suhogva vetkőznek. Nem kell az ékesség, nem kell a kaláris, a dércsípte sárgapíros levél. Hajnalra aztán kifárad a szél is. Kivel táncolna a kopasz erdőn? A tölgy meg a cser, zörgő barna rokolyáját csak szokásból tartja fenn, de álomra készülnek azok is, mint a többiek. Ezután már a szél egyedül járhatja, ha éppen kedve szottyan. Megmozdulnak ugyan az alvó fák, de már nem törődnek vele. Álmos, csendes reggeleken aztán felkúszik a köd a völgyekből, és üzenetet hoz a vén, csonka fejű füzektől, égerfáktól és más völgyi népektől. - Alusztok-e már, testvérek, elkészültetek-e már? Mert hideg hírt hozott a patak messze északi tájakról, és a vadlibák is beszélték a nádas szélen, hogy vijjogó, fehér madarát útra eresztette már a fehér talárú Tél. Aludjatok!” Fekete István így búcsúzik az ősztől. Búcsúzzunk hát mi is, őszi falevelekkel a téli fényben. A hogyanokat és a mikénteket a képeknél megtaláljátok. Éljen az ősz, éljenek a búcsúzások!

lev2.jpg

Téli fehérbe mártott levelek, üzenet a kikeletnek. Jöjjön hamarost újra, mert visszavárjuk.

 

lev3.jpg

Az erdő téglái a levelek, sűrű zöld falukkal megannyi lombkatedrálist építenek. A kreativitás egyik legfantasztikusabb játéka a legó, mely az elme katedrálisának építőkockája.

 

lev4.jpg

Hóleveles-jégvirágos, alvó erdő, szép álmokat.

 

lev5.jpg

Néhány kósza falevélre van csak szükség, melyeknek a színét Pentart hobbiragasztóval kenjük meg.

 

lev6.jpg

Ha megszáradt a ragasztó, átlátszó ám ragacsos marad. A levelet a ragasztós felével illesszük egy dekorgumi lapra. Fontos, hogy a levél fonákja legyen felül, mivel ez az oldal mindig erezettebb. A vízelvezető csatorna is, mely a levelek szélein körbe található felfelé áll ebben a pozícióban. Ez azért lényeges mert ez a perem fogja megakadályozni a massza lefolyását a levélről. Az öntőrendszer használatáról itt olvashatsz.

 

lev7.jpg

A levelekre ecsettel vittem fel a masszát, pötyögtetve. Ne öntsük nyakon őket, csak szép lassan, ahogy a csillag vagy a falevél megy az égen.

 

lev8.jpg

A massza kötése után eltávolíthatjuk a dekorgumit a levél ragasztós felétől. Majd a levél fonákját a kötött masszától. Kis csinosítás egy késsel és meg is vagyunk. Kész a mécsest hordozó őszi emlék. Jó munkát kedves bajtársak, szép hétvégét!

Ha tetszett az alkotásom, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr628096692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.