Ribizlilekvár kicsit másként

2015. augusztus 23. 21:35 - lookbear

Fűszereket is adhatunk a lekvárokhoz

 

A nyár a befőzések ideje is, ilyenkor tesszük el a kertben érő gyümölcsöket, zöldségeket. Igaz ilyen melegben még a kutya is kétszer átgondolja, hogy ugasson-e. Így a főzőcskézéshez a legalkalmasabb idő a kora reggel. Leérett a ribizli és az egres is, egy részéből készítettem egy teljesen szokványos lekvárt. Annyi különbséggel hogy egy kis extra fűszerezést kapott. Került bele bors, gyömbér, kardamom mag, és egy kis chili. A borsos ízre tettem a hangsúlyt, mert nekem ez a fűszer illik a leginkább ezekhez a gyümölcsökhöz. A lekvárok nem csak édességként fogynak itthon, hanem sokszor átalakítom őket sós ételekhez kiegészítőnek. Így csatni lesz belőlük amit nagyon szeretek. Recept most nincs mert a lekvár elkészítése alap tétel. Ha fűszeres lekvárt vagy csatnit szeretnénk készíteni bátran kísérletezzünk. A befőzés végén az utolsó üveg lekvár lehet kicsit bolondosabb mint a többi. Éljen az élet, éljen a fűszeres ribizli!

 

Csatniként átalakítva a ribizlilekvár, remek kiegészítője a rántott cukkininek!

 

Alapanyagok a fűszeres lekvárhoz vagy csatnihoz. A lekvárba tettem a hagyományos piros ribizlin kívül, fehér ribizlit és egrest is.

 

Feltettem főni az egészet, a fűszerekkel együtt! De a végén a maradék lekvárba is tehetjük utólag a fűszert.

 

Címkének egy "friss" újságot választottam. A kör kivágásához egy cserepet és Stamperia dekor-ollót.

 

A lekvár kupakjára is újságpapír került, amire fogaskerekeket nyomdáztam.

 

Mikor a kupak címkéje elkészült egy spárgával és egy lézer-vágott fa fogaskerékkel díszítettem, majd dátumoztam egy Stamperia dátumozóval.

 

Végül a Pentart termékek öntapadóra száradó ragasztójával, rögzítettem az üvegre a címkét!


 Ha tetszett az alkotásom, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr567707758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.