Cseresznye mustár

2015. augusztus 23. 21:34 - lookbear

11659392_876158742466393_173310291716088079_n.jpg

 

Ma egy mediterrán és keleties „mostarda” receptjét osztom meg veletek. Az utolsó cseresznye termésből készítettem, de bármilyen nyári gyümölcsből összerakható. Különféle sültekhez és sajtokhoz való és roppant finom. A receptet az utolsó fotón olvashatjátok, az elkészítés menetét pedig leírom a többi képnél. A cseresznye és a meggy minden része felhasználható valamire, de erről majd a további posztokban mutatok tippeket nektek. Most nézzük meg lépésről lépésre, hogy hogyan kivitelezhetjük ezt a különleges gyümölcs mustárt. Éljen az élet, éljenek az ízek!

 

11412004_876158305799770_4776617913208904021_o.jpg

Előételnek is finom, főleg ha sütünk mellé házi sajtot, mint itt a képen is. A tálka az Apacuka ceramics műhelyében készült általam.

 

11695715_876156862466581_1238878957981539521_n.jpg

A hozzávalók. Én még raktam bele friss kakukkfüvet és egy evőkanál Worcestershire szószt no meg az elmaradhatatlan mustárpor.

 

11707496_876158452466422_1907639415041265011_n.jpg

Mindent beleszórunk egy edénybe, kivéve a mustárt és felöntjük száraz vörösborral.

 

11698604_876159339133000_6060974124962226373_n.jpg

Egy órán át főzzük lassú tűzön, kevergetve! Majd levesszük és botmixerrel pépesítjük! Ezután elkeverjük benne a mustárt és kis üvegekbe töltjük! 2-3 hétig eláll hűtőben.

 

11698528_876159342466333_1145526998498380362_n.jpg

Az üveget nem hagyhattam pőrén.

 

11659379_876158872466380_6954798571006756815_n.jpg

A Pentart termékek mágnespasztájával lefestettem a kupakot és erre jött a többi bolondság.

 

10408968_876160335799567_1823199797203776836_n_1.jpg

Dekorgumiból kivágtam találomra egy Marimekko pipacsot, így a kis mágnes a virág közepe lett. A Pentart termékek mindenes ragasztóját használtam a rögzítéseknél.

 

11219539_876159465799654_5207118395154260886_n.jpg

Végül egy Stamperia csicsázó ollóval vágtam a kupakra egy papírszőnyeget.

 

11722286_876160352466232_2780659871561621033_o.jpg

Íme a recept. Jó étvágyat!

 

Ha tetszett az alkotásom, akkor számtalan dolgot tudsz tenni, hogy hangot adj a tetszésednek.

Elkezdhetsz követni a Facebookon ha ide kattintasz, megtalálsz a Pinteresten is ha ide kattintasz, vagy kövess a Flickr-en ide kattintva.

Ha tényleg nagyon tetszett, akkor szerez másoknak is örömet és oszd meg velük ezt a posztot.

Végül, de nem utolsó sorban, írhatsz kommentet is, és én ígérem hogy válaszolok.

Köszönöm a figyelmedet. Megtisztelő.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakbear.blog.hu/api/trackback/id/tr987711192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.